La Candela

La Candela Salsa Orchestra este o trupa care, inca din 2015, a reusit sa-si croiasca un loc aparte atat in preferintele dansatorilor de salsa cat si a iubitorilor de muzica. Dorinta lor a fost sa captiveze dansatorul cu diversitatea ritmurilor latino-caraibice, cum ar fi son montuno, guaguancó, mambo sau cha cha cha. Astfel, au format o trupa care readuce la viata sunetul vremurilor in care s-a conturat ceea ce cunoastem astazi drept Salsa. Trupa este formata din opt muzicieni din Tenerife. La Candela aduce in armonie prospetimea tineretii si profunzimea experientei. Scopul lor primordial este sa ofere o bucurie autentica oamenilor si sa aduca in atentie o interpretare muzicala inedita din partea artistilor canarieni.

Stilul La Candela este inspirat de repertoriul si stilul de interpretare al maestrului Joe Cuba si al Sextetului sau. Orchestra La Candela a incercat sa aduca la viata unele dintre cele mai cunoscute melodii clasice ale lui Joe Cuba, care sunt si astazi o referinta pentru dansatori. Cu acest spirit s-a nascut primul lor proiect muzical: “On Fire”, care a fost lansat în noiembrie 2015 si care, spun ei, ca este o carte de vizita foarte buna pentru show-ul live pe care La Candela il performeaza. Albumul include cateva melodii clasice ale maestrului Joe Cuba, precum La Palomilla, Clave Mambo sau El Ritmo de Joe Cuba, alaturi de melodii proprii, cum ar fi primele doua single-uri, intitulate Es Guaguancó si Para ella. In 2017, si datorita productiei executive a Batlei Productions, s-a nascut un nou proiect La Candela, cu un sunet mai apropiat si cu multe noi caracteristici, fara a lasa in urma esenta La Candela, condus de primul single intitulat Se Prendió. On Time se misca intre primitiv si nou, salvand bijuterii si oferind omagii binemeritate unora dintre marii precursori ai muzicii de dans afro-cubaneze, precum Tito Rodriguez sau Frank Grillo „Machito”.

Discografie

Es guaguanco (Single, Iunie 2015)
Para ella (Single, August 2015)
On Fire (Album, Decembrie 2015)
Benidorm, a ti te llama (Single, Aprilie 2016)
Se prendio (Single, Aprilie 2017)
On Time (Album, Iulie 2017)
Pink Panther Theme (Single, Iulie 2018)
Hoy es viernes y el cuerpo lo sabe (Single, August 2021)

Membri

Alejandro Fuentes – Baby bass, Eiter Kiko Gonzalez – Timbales, Jose Brito – Bongo, Richie Rodriguez – Voce, Luis Ramirez – Voce si Percutie, Jordi Arocha – Vibrafon, Pol Gonzalez – Pian, Johnny Olivares – Congas.

facebook.com/lacandelasalsa