Mercadonegro

Trupa Mercadonegro a luat fiinta la sfarsitul anului 2000 in urma influentei de Salsa Dura castigata din experienta colaborarilor cu artisti precum Celia Cruz, Alfredo de la Fe, Cheo Feliciano, Tito Nieves, si multi altii.


Proiectul Mercadonegro a luat nastere cand trei muzicieni Latino-Americani s-au regasit intamplator in Europa. O parte din sufletului lor a ramas cu siguranta in America Latina, si au luat decizia de a raspandi sound-ul tinuturilor lor natale in toata lumea, lansand noi hituri si vibe-uri.
Armando Miranda s-a nascut in Havana, Cuba, in cartierul Buenavista, facut faimos de filmul Wim Wenders film. Si-a inceput cariera ca muzician de la varsta de 17 ani. A studiat la Felix Varela Professional Music School in Havana, unde a cantat si performat salsa si muzica afro-cubaneza alaturi de artisti faimosi precum Manguaré, Niurka Espinola, Ire Arche.
Rodrigo Rodríguez s-a nascut in Cartagena de Indias, cel mai ‘caraibic’ oras din Columbia. El a lucrat ca vocalist si percutionist pentru Baletul National al Columbiei precum si alaturi de Joseito Martinez din Latin Brothers.
Cesar Correa s-a nascut in Trujillo, Peru. Trujillo este cunoscut pentru traditia in arta si muzica. El a studiat pian clasic la Conservatorul Carlos Valderrama in Trujillo unde a lucrat ca pianist de concert clasic. A cantat cu numeroase trupe salsa si band-uri peruane de muzica folk. Are o experienta vasta ca dirijor si compozitor. In Elvetia, a studiat la Conservatorul din Fribourg precum si la Scoala de Jazz din Berna.

Pe aceasta fundatie s-a creat Mercadonegro, si rapid au devenit o orchestra prezenta la multe festivaluri si congrese de salsa din lume. In 2009 au fost invitati sa cante in deschidere la cel mai important festival de muzica latino din lume, Latinoamericando Expo in Milano.

Grupul si-a ales numele Mercadonegro pentru a pastra radacinile si mostenirea muzicii Afro-Americane, precum si pentru a descrie drumul dificil al unui grup de muzicieni tineri si necunoscuti in dorinta de a deveni faimosi si apreciati in lumea intreaga, incepand din Elvetia, o locatie neasteptata pentru muzica Latino-Americana.

Mercadonegro, multumita prestatiilor live, a devenit rapid una dintre cele mai interesante formatii de calitate inalta in muzica latino, fiind prezenta la cele mai importante festivaluri de jazz si latino precum „Umbria Jazz” in Perugia, “Fiesta” in Roma, „Latinoamericando Expo” in Milano, Afro-Pfingsten Winterthur, Montreux Jazz, “Lugano Estival Jazz” in Elvetia, „Vic Fenzensac”, „Paris Jazz Festival”, „Marseilles Féte de la Ville” in Franta, „Red Sea Jazz Festival” in Israel, „Rotskild” in Danemarca, Rotterdam Carnival in Olanda, North Sea Jazz Festival, deseori cu transmisie live pe posturile TV.

Members: CESAR CORREA – pian / dirijor, ARMANDO MIRANDA – voce, HUMBERTO AMESQUITA – trombon, LISBEL ACOSTA – trombon, OSCAR CORDERO – trompeta, GABRIEL OTOYA – trompeta, EDWIN SANZ – congas, WALTER REBATTA – bongos, RODRIGO RODRIGUEZ – timbales, DIMITRIS CHRISTOPOULOS – bass, JOSE MENDOZA – inginer de sunet.

www.mercadonegro.ch