Tromboranga

Parte a noii generații de orchestre independente de salsa, Tromboranga aduce pe scena esența pura a muzicii latino-americane, energie și talent. Cu muzicieni din diferite țari, un mix cultural localizat momentan în Barcelona, au reușit să pună toată lumea în mișcare, din Asia pană în America și mai nou – în România.

Ingredientele “picante” ale trupei sunt percuția solidă, linia melodică, influențe ale muzicii anilor ‘60 și ‘70, elemente care fac muzica lor foarte ușor de dansat. De asemenea tematica abordată este una socială cu activități și sentimente comune, în care ne putem regăsi cu ușurință și pe care le putem interpreta ușor în dans.

Joaquin Arteaga – director și compozitor, muzician cu origini în Venezuela, Freddy Ramos – un tânăr și talentat cântăreț cu o carieră deja extraordinară, Diego Coppinger si Richard Rey – completează echipa cu un spirit tradițional cubanez și le ofera celorlalți valoare prin experiența și forța lor. Rafael Madagascar, Lorenzo “el Diablo”, Vladimir Peña din Venezuela, Pablo Martin, Sergi Tous, ajutați de Oriol Martinez la conga și Marc Trias la bongo – sunt cei care formează Tromboranga și dau personalitate fiecărui album lansat.

Primul album scos pe piață a fost “Agua que va caer”, în noiembrie 2011 și s-a bucurat de un succes enorm în comunitatea salsa din lumea întreagă. Au urmat încă 9 albume care le-au conturat imaginea de artiști recunoscuți la nivel mondial, îndrăgiți atât de muzicieni, dj, cât și de dansatorii de toate vârstele. Ne bucurăm să-i avem pentru a doua oară în România la Congresul Național de Salsa și suntem siguri că prezența va fi una extraordinară, ne simțim onorați să avem șansa de a dansa pe muzica lor live.

Discografie

Tromboranga “Salsa Terapia” (2020) – ‎Salsa Terapia by Tromboranga on Apple Music
Tromboranga “Te voy a contar” (2019) – ‎Te Voy a Contar by Tromboranga on Apple Music
Tromboranga “Una noche en Bankok” (2018) – Spotify – Una Noche en Bangkok
Tromboranga “Tumbando fronteras” (2017) – Spotify – Tumbando Fronteras
Tromboranga “Sangre Sudor y Salsa” (2016) – Spotify – Sangre, Sudor y Salsa
Tromboranga “Golpe con Melodía” (2015) – Spotify – Golpe Con Melodia
Tromboranga “Como la Marea” (2014) – Spotify – Como la Marea (Special Mix)
Tromboranga “Salsa Pa´Rato” (2014) – Spotify – Salsa Pa Rato
Tromboranga “Solo para coleccionistas” (2013) – Spotify – Solo para Coleccionistas, Vol. 1
Tromboranga “Al mal tiempo buena salsa” (2013) – Spotify – Al Mal Tiempo Buena Salsa
Bloque 53 & Tromboranga “Tumba Puchunga” (2012) – Spotify – Tumba Puchunga
Tromboranga “Salsa dura” (2012) – Spotify – Tromboranga
Tromboranga EP “Agua que va caer” (2011) – Spotify – Agua Que Va Caer – song and lyrics by Tromboranga

Line-up

Joaquin Arteaga – Dirijor & Timbales, Lorenzo Barriendos – Bass, Rafa Madagascar – Pian, Oriol Martinez – Congas, Marc Trias – Bongo, Vladimir Peña – Trombon, Pablo Martin – Trombon, Sergi Tous – Trombon Diego Coppinger – Voce, Freddy Ramos – Voce, Richard Rey – Voce, Andres Jaen – Inginer de sunet.

www.tromboranga.com