Tromboranga

Tromboranga – Pentru prima data in Romania


Parte a noii generatii de orchestre independente de salsa, Tromboranga aduce pe scena esenta pura a muzicii latino-americane, energie si talent. Cu muzicieni din diferite tari, un mix cultural localizat momentan in Barcelona, au reusit sa puna toata lumea in miscare, din Asia pana in America si mai nou – in Romania. Ingredientele “picante” ale trupei sunt percutia solida, liniile melodice, influente ale muzicii anilor ‘60 si ‘70, elemente care fac muzica lor foarte usor de dansat. De asemenea tematica abordata este una sociala cu activitati si sentimente comune, in care ne putem regasi cu usurinta si pe care le putem interpreta usor in dans. Orchestra este formata de muzicieni din Caraibe si Europa, stabiliti momentan in Barcelona, Spania.

Joaquin Arteaga – director si compozitor, muzician cu origini in Venezuela, Freddy Ramos – un tanar si talentat cantaret cu o cariera deja extraordinara, Diego Coppinger – completeaza echipa cu un spirit traditional cubanez si le ofera celorlalti valoare prin experienta si forta sa. Rafael Madagascar, Lorenzo “el Diablo”, Vladimir Pena din Venezuela, Josep Blanes si Miguel Moiese din Spania, ajutati de Oriol Martinez la conga si Climent Campa la bongo – sunt cei care formeaza Tromboranga si dau personalitate fiecarui album lansat.

Primul album scos pe piata a fost “Agua que va caer”, in noiembrie 2011 si s-a bucurat de un succes enorm in comunitatea salsa din lumea itreaga. Au urmat inca 7 albume care le-au conturat imaginea de artisti recunoscuti la nivel mondial, indragiti atat de muzicieni, dj, cat si de dansatorii de toate varstele.

Suntem siguri ca prezenta lor pe scena Congresului National de Salsa va fi una incendiara si ne simtim onorati sa avem sansa de a dansa pe muzica lor live. Vino sa-i vezi pe Tromboranga in seara de vineri, 25 ianuarie 2019, in premiera la Congresul National de Salsa – editia 2019.

Discografie:

-Tromboranga EP “Agua que va caer” (2011)
-Bloque 53 & Tromboranga “Tumba Puchunga” (2012)
-Tromboranga “Salsa dura” (2012)
-Tromboranga “Al mal tiempo buena salsa” (2013)
-Tromboranga “Solo para coleccionistas” (2013)
-Tromboranga “Salsa Pa´Rato” (2014)
-Tromboranga “Golpe con Melodía” (2015)
-Tromboranga “Sangre Sudor y Salsa” (2016)

membri: Joaquin Arteaga (Dirijor & Timbales), Diego Coppinger (Voce), Freddy Ramos (Voce), Oriol Martinez (Congas), Climent Campa (Bongos), Lorenzo Barriendos (Bass), Rafa Madagascar (Pian), Vladimir Peña (Trombon), Josep Blanes (Trombon), Miguel Moises (Trombon).

www.tromgoranga.com